HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN HOEVE MECHELEN

HOEVE MECHELEN

renovatie van en historische hoeve

previousnext

De hoeve bestaat uit twee delen: het historische woongedeelte langs de straat en een schuur aan de tuin. Het woongedeelte werd reeds gerenoveerd door de eigenaars in traditionele stijl. De schuur wordt verbouwd tot een eigentijdse woonruimte, die de hoeve openwerkt naar de tuin. De achterste gesloten gevels worden weggebroken en vervangen door spanten en grote ramen, zodat de nieuwe (woon)ruimtes direct in relatie staat tot de tuin. Op de eerste verdieping worden extra slaapvertrekken en een badkamer voorzien. Een vide maakt de overgang tussen het bestaande en nieuwe gedeelte. Door deze vide blijft het perspectief op de oude spanten bewaard. De constructieve elementen bestaan uit staal en beton. Voor het schrijnwerk werd hout gekozen om op een subtiele eigentijdse manier de relatie aan te gaan met het bestaande.

jaar: 2009-2013
locatie: Mechelen
team: S-M-L
status: in uitvoering
partners: UTIL