MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER

MULTIFUNCTIONEEL PASSIEF GEBOUW VOOR SINT-KATELIJNE-WAVER

buitenschoolse kinderopvang
+ sport- en evenementenhal
+ openbare biblitheek

previousnext

Het betreft een bijzonder interessant programma, een uitbreiding van een school, waar een buitenschoolse kinderopvang, een sportzaal en een bibliotheek worden samengevoegd op een site langs een beekje.Het programma zelf was een samenstelling van alle afzonderlijke gebruikers en vertoonde geen samenhang.re-GEN stelde voor om het programma te stapelen zodat de blinde doos van de sporthal opgetild werd, waardoor het programma op het gelijkvloers zich kon orienteren naar de omgeving. Daarnaast werden nog 2 extra voordelengecreeerd: de footprint van het gebouw werd drastischbeperkt zodat er meer plaats kwam voor de vallei en overstromingsgebied (watertoets) en bovendien werd de compactheid van het gebouw zo compact mogelijk. Door deze compactheid kon het gebouw eenvoudig passiefworden gemaakt. De kostprijs werd er ook een stuk lager door.De foyer van het gebouw werd gericht naar een publiek wandelpad dat langs de site loopt.Qua concept identiteit werd gewerkt met het idee van de serre, die veel voorkomt in Sint Katelijne Waver, om een link te maken met de couleur locale. De serre wordt ook ingezet als metafoor: "de serre als kweekkas voor nieuw talent." Het idee van de serre werd uitwerkt in de materialisering: op het gelijkvloers met normaal glas, op +1 met cassettes met een zigzagpatroon van glimmend staal dat verwijst naar het dakenlandschap van een serre, en op de noord- en zuidzijde werd Kalwall voorgesteld:een transparant materiaal, waarvan de parameters (thermische weerstand, lichtdoorlatendheid,...) door de ontwerper kunnen worden bepaald.

jaar: 2011
locatie: Sint-Katelijne-Waver
team: S-M-L met M. Van Rossen
status: wedstrijdinzendig
partners: UTIL & Boydens

DOWNLOADS